7. Dodatni programi

7.1.Skupina za krepitev socialnih veščin. 1

7.2.Skupini osnovnošolskih otrok - krepitev socialnih veščin. 1

7.3.Skupina mladostnikov. 2

7.4.Skupina starejših za samopomoč. 2

7.5. Program prostovoljstva. 2

 

7. Dodatni programi

7.1.Skupina za krepitev socialnih veščin

 

Skupina se srečuje na CSD 2x mesečno oz. po dogovoru od decembra do maja, starost udeležencev nad 20 let.

V skupini ljudi, ki se tudi sami soočajo s stiskami, osamljenostjo, zapuščenostjo, strahovi, manjvrednostjo, bomo skušali bolje spoznati sebe, svoje bolečine, stiske, zadrege in jih razumeti. Zakaj se tako počutimo? In kaj lahko v življenju spremenimo, kje lahko tvegamo? Kdo lahko nas začuti in podpre? Čeprav je to vedno tvegano in naporno, je hkrati edini način, ki nas lahko pripelje do boljšega počutja in zadovoljstva v življenju.

Ko o čustvih spregovorimo, namreč izgubijo moč razdiralnosti. Naučili se jih bomo razumeti in skušali najti načine, kako jih obvladati.

Toplo vabljeni občani Logatca, prijave sprejemamo po e-pošti, telefonu ali osebno v času uradnih ur, vključitev v skupino je brezplačna.

 

 

7.2.Skupini osnovnošolskih otrok - krepitev socialnih veščin

 

Skupini sta namenjeni osnovnošolskim otrokom. V 1. skupino bodo vključeni otroci do vključno 11. leta starosti, v 2. skupini pa bodo otroci od 12. leta starosti do zaključka osnovne šole.

Cilj programa je otrokom omogočiti nove izkušnje v smislu druženja, pogovora, učenja življenjskih veščin, razvijanja ročnih spretnosti, spodbujanja ustvarjalnosti in iznajdljivosti, oblikovanja pozitivne samopodobe in občutka lastne vrednosti.

Skupini za osnovnošolske otroke potekata izmenično tedensko v prostorih centra. Dodatne informacije in možnost vključitve v skupino so na voljo na Centru za socialno delo Logatec. Vključitev otrok je brezplačna.

 

7.3.Skupina mladostnikov

 

Cilj programa je preventivno delo z mladimi v smislu, da mladostnik bolje spozna samega sebe, svoje želje in pričakovanja za prihodnost ter oblikovanje pozitivne samopodobe. Mladostnikom želimo ponuditi varen prostor za pogovor o temah, ki jih zanimajo.

Skupina poteka dvakrat mesečno v prostorih centra, za dodatne informacije in možnost vključitve se obrnite na Center za socialno delo Logatec. Vključitev je brezplačna.

 

7.4.Skupina starejših za samopomoč

 

Vabimo vas na srečanja skupine starejših za samopomoč. Srečanja so namenjena pogovoru o različnih vsebinah, druženju, socialni vključenosti in aktivnemu preživljanju prostega časa.

Skupina se sestaja vsak 1. in 3. torek v mesecu, v dopoldanskem času, v prostorih Centra za socialno delo Logatec, Tržaška cesta 50A, Logatec. Vključitev je brezplačna

Prijavite se lahko na tel.: 01 7590 674 ali osebno na centru za socialno delo Logatec.

Izvajalka: Meta Smole, univ. dipl. soc. del – strokovna delavka

 

7.5. Program prostovoljstva

 

Na Centru za socialno delo Logatec izvajamo program prostovoljstva. Vabimo vse, ki ste pripravljeni opravljati prostovoljno delo s posamezniki, skupinami otrok in mladostnikov, starostnikov, oseb s težavami v duševnem zdravju aliranljivimi skupinami prebivalstva (psihosocialna pomoč), da svoje podatke sporočite v tajništvoCSD Logatec,telefon: 01 7590 670,ali e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Z veseljem vam bomo odgovorilitudi na vsa morebitna vprašanja.

Veselimo se sodelovanja z vami!

"Če želiš videti spremembo v svetu, moraš ti biti ta sprememba."

(Gandhi)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2011. Joomla 1.7 templates. Center za socialno delo Ljubljana, enota Logatec